Wydawnictwo SGGW
PANEL KLIENTA
zaloguj się
znajdź
wyszukiwanie zaawansowane
Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy w księgarni internetowej.
pzejdź do koszyka
Aby korzystać ze schowka,
musisz się zalogować.
pzejdź do schowka
Podstawy dietetyki
propozycja

Podstawy dietetyki

Bujko Jacek (red.)

do koszyka
cena: 25,00 zł
sprawdź koszty przesyłki
jeśli planujesz zakup tego produktu w przyszłości...
...dodaj go do schowka
wydawnictwo: Wydawnictwo SGGW
rok wydania: 2015
wydanie: III
oprawa miękka
stron: 238
format: B-5
ISBN: 978-83-7583-038-5
Jeszcze nie oceniano tej pozycji.
Twoja ocena:
Oceń pozycję:
Spis treści
Przedmowa (Jacek Bujko) ... 5
1. Wprowadzenie do dietetyki (Ewa Lange) ... 7
2. Ogólna charakterystyka diet objętych systemem dietetyczym (Jacek Bujko) ... 21
3. Żywienie dzieci w pierwszym roku życia (Bożena Rutkowska) ... 43
4. Dieta w wybranych schorzeniach przewodu pokarmowego (Dariusz Włodarek, Ewa Lange) ... 58
5. Zaburzenia trawienia i wchłaniania (Dariusz Włodarek, Bożena Rutkowska) ... 84
6. Ostre i przewlekłe wirusowe zapalenia wątroby (Danuta Gajewska) ... 96
7. Kamica pęcherzyka żółciowego (Danuta Gajewska) ... 107
8. Kamica układu moczowego (Lucyna Kozłowska) ... 117
9. Patofizjologia i dietoterapia otyłości (Dariusz Włodarek, Ewa Lange) ... 128
10. Dietoprofilaktyka i dietoterapia powikłań miażdżycy (Ewa Lange) ... 151
11. Patofizjologia i dietoterapia cukrzycy (Bożena Rutkowska) ... 179
12. Postępowanie dietetyczne w cukrzycy (Bożena Rutkowska) ... 192
13. Niefarmakologiczne metody leczenia nadciśnienia tętniczego (Danuta Gajewska) ... 202
14. Dietoterapia i dietoprofilaktyka osteoporozy (Jacek Bujko, Sa’eed Bawa) ... 219
Osoby zainteresowane tą pozycją kupowały również:
więcej
Zobacz także
Żywność pochodzenia zwierzęcego - wybrane zagadnienia z przetwórstwa i oceny jakościowej
Wybrane zagadnienia z maszynoznawstwa w przemyśle spożywczym
LEKSYKONNauki o żywności i żywieniu człowieka oraz polsko-angielski słownik terminów
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii
Wybrane zagadnienia obliczeniowe inżynierii żywności wyd. II
Związki naturalne - budowa i właściwości
Podobne
Podstawy mineralogii

Podstawy mineralogiipropozycja

ISBN: 83-7244-427-7
,
stron: 124
,
oprawa miękka
cena 15,00 zł
Podstawy mikroekonomii

Podstawy mikroekonomii

ISBN: 978-83-7583-942-5
,
stron: 160
,
oprawa miękka
cena 25,00 zł
Podstawy renaturyzacji rzek

Podstawy renaturyzacji rzekpropozycja

ISBN: 978-83-7583-573-1
,
stron: 308
,
oprawa miękka
cena 40,00 zł
do koszyka
Podstawy biooceny żywności
cena 15,00 zł
do koszyka
Podstawy ekonometrii w Excelu
cena 30,00 zł
do koszyka
Podstawy epidemiologii weterynaryjnej

Podstawy epidemiologii weterynaryjnej

ISBN: 978-83-7583-050-7
,
oprawa miękka
cena 30,00 zł
Podstawy żywienia zwierząt

Podstawy żywienia zwierząt

ISBN: 83-7244-196-0
,
oprawa miękka
cena 30,00 zł
Podstawy herpetologii dla hodowców i amatorów

Podstawy herpetologii dla hodowców i amatorów

ISBN: 978-83-7583-584-7
,
stron: 204
,
oprawa miękka
cena 40,00 zł
Mięso - podstawy nauki i technologii

Mięso - podstawy nauki i technologiibestsellerpropozycja

ISBN: 978-83-7583-317-1
,
oprawa miękka
cena 70,00 zł
Podstawy finansów. Teoria i praktyka

Podstawy finansów. Teoria i praktyka

ISBN: 978-83-7583-267-9
,
stron: 364
,
oprawa miękka
cena 40,00 zł
Społeczno-kulturowe podstawy gospodarowania przestrzenią
cena 35,00 zł
do koszyka
Podstawy techniki cieplnej w inżynierii rolniczej wyd. III
cena 50,00 zł
do koszyka
Podstawy analizy statystycznej w badaniach rynku
cena 25,00 zł
do koszyka
Podstawy nauki o żywieniu człowieka. Przewodnik do ćwiczeń

Podstawy nauki o żywieniu człowieka. Przewodnik do ćwiczeń

ISBN: 83-7244-676-8
,
stron: 260
,
oprawa miękka
cena 28,00 zł
NEWSLETTER
Aby otrzymywać informacje o nowościach i promocjach Wydawnictwa, wpisz się na listę:
>
WYDAWNICTWO
SZKOŁY GŁÓWNEJ GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO
W WARSZAWIE

ul. Nowoursynowska 161
02-787 Warszawa
(budynek nr 48 - Biblioteka Główna SGGW)

e-mail: wydawnictwo@sggw.edu.pl

więcej »
opracowanie: Prekursor