Wydawnictwo SGGW
PANEL KLIENTA
zaloguj się
znajdź
wyszukiwanie zaawansowane
Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy w księgarni internetowej.
pzejdź do koszyka
Aby korzystać ze schowka,
musisz się zalogować.
pzejdź do schowka
35 lat Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
propozycja

35 lat Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

Praca zbiorowa

do koszyka
cena: 40,00 zł
sprawdź koszty przesyłki
jeśli planujesz zakup tego produktu w przyszłości...
...dodaj go do schowka
poleć znajomemu
Jeszcze nie oceniano tej pozycji.
Twoja ocena:
Oceń pozycję:

240 s. + 38 s. wkładek kolorowych, lipiec 2013

Spis treści
Wstęp ... 5
Prof. dr hab., dr h.c. Stanisław Berger – twórca Wydziału ... 7
Rozwój Wydziału ... 11
Działalność Wydziału w latach 1977–1994 ... 12
Działalność Wydziału w latach 1994–2002 ... 29
Działalność Wydziału w latach 2002–2012 ... 31
Dziekani i prodziekani WNoŻCziK ... 36
Jednostki Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji ... 39
Katedra Żywienia Człowieka ... 39
Zakład Podstaw Żywienia ... 41
Zakład Oceny Żywienia ... 45
Katedra Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji ... 49
Zakład Wyżywienia Ludności ... 50
Zakład Badań Konsumpcji ... 52
Zakład Zarządzania w Gastronomii i Hotelarstwie ... 54
Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności ... 57
Zakład Technologii Gastronomicznej ... 58
Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności ... 61
Zakład Analiz Instrumentalnych ... 62
Katedra Dietetyki ... 64
Zakład Fizjologii Żywienia ... 65
Zakład Dietetyki ... 67
Katedra Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa ... 72
Zakład Żywności Funkcjonalnej i Towaroznawstwa ... 73
Zakład Żywności Ekologicznej ... 76
Samodzielny Zakład Techniki w Żywieniu ... 77
Dziekanat ... 81
Biblioteka ... 82
Jednostki upowszechnieniowe i usługowe Wydziału ... 83
Wszechnica Żywieniowa ... 83
Poradnia Dietetyczno-Żywieniowa ... 84
Laboratorium Oceny Żywności i Diagnostyki Zdrowotnej ... 86
Koła naukowe ... 88
Koło Naukowe Żywieniowców i Dietetyków ... 88
Koło Naukowe Żywności i Żywienia ... 90
Międzywydziałowe Koło Naukowe Filmowców ... 91
Oferta dydaktyczna ... 93
Rozwój naukowy kadry ... 97
Emerytowani profesorowie ... 107
Wspomnienia o zmarłych pracownikach Wydziału ... 129
Absolwenci ... 153
Zobacz także
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego
Dietoterapia 1
Mięso - podstawy nauki i technologii
35 lat Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
Żywność pochodzenia zwierzęcego - wybrane zagadnienia z przetwórstwa i oceny jakościowej
Edukacja prozdrowotna i promocja zdrowia
Higiena produkcji żywności
Podobne
Podstawy nauki o żywieniu człowieka. Przewodnik do ćwiczeń

Podstawy nauki o żywieniu człowieka. Przewodnik do ćwiczeń

ISBN: 83-7244-676-8
,
stron: 260
,
oprawa miękka
cena 28,00 zł
Wspomnienia absolwentów Wydziału Zootechnicznego
cena 25,00 zł
do koszyka
Ćwiczenia z fizjologii człowieka
cena 25,00 zł
do koszyka
Roztocze (Acari). Znaczenie w życiu i gospodarce człowieka
cena 35,00 zł
do koszyka
Przewodnik do ćwiczeń z żywienia człowieka. Zakres podstawowy

Przewodnik do ćwiczeń z żywienia człowieka. Zakres podstawowypropozycja

ISBN: 978-83-7583-979-1
,
stron: 170
,
oprawa miękka
cena 20,00 zł
do koszyka
NEWSLETTER
Aby otrzymywać informacje o nowościach i promocjach Wydawnictwa, wpisz się na listę:
>
WYDAWNICTWO
SZKOŁY GŁÓWNEJ GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO
W WARSZAWIE

ul. Nowoursynowska 166
02-787 Warszawa
(budynek nr 2 - stary Ursynów)

e-mail: wydawnictwo@sggw.edu.pl

więcej »
opracowanie Prekursor