Wydawnictwo SGGW
PANEL KLIENTA
zaloguj się
znajdź
wyszukiwanie zaawansowane
Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy w księgarni internetowej.
pzejdź do koszyka
Aby korzystać ze schowka,
musisz się zalogować.
pzejdź do schowka
Wybrane zagadnienia z maszynoznawstwa w przemyśle spożywczym
propozycja

Wybrane zagadnienia z maszynoznawstwa w przemyśle spożywczym

Domian Ewa (red.), Lenart Andrzej (red.)

do koszyka
cena: 40,00 zł
sprawdź koszty przesyłki
jeśli planujesz zakup tego produktu w przyszłości...
...dodaj go do schowka
poleć znajomemu
wydawnictwo: Wydawnictwo SGGW
rok wydania: 2019
wydanie: I
oprawa miękka
stron: 314
format: B5
EAN: 9788375838503
ISBN: 978-83-7583-850-3
Jeszcze nie oceniano tej pozycji.
Twoja ocena:
Oceń pozycję:

Dodatkowo w  książce umieszczono 8 stron wklejek

Spis treści
Wprowadzenie ... 5
Rozdział 1. Opracowanie wyników pomiarów – Ewa Jakubczyk ... 7
Rozdział 2. Pomiar temperatury – Karolina Szulc ... 23
Rozdział 3. Pomiar ciśnienia – Ewa Domian, Katarzyna Samborska ... 38
Rozdział 4. Pomiar prędkości liniowej, strumienia i ilości przepływającego płynu – Monika Janowicz ... 57
Rozdział 5. Pomiar gęstości – Małgorzata Nowacka, Monika Janowicz ... 83
Rozdział 6. Pomiar wilgotności powietrza – Karolina Szulc ... 98
Rozdział 7. Pomiar poziomu cieczy i materiałów sypkich – Agnieszka Ciurzyńska ... 110
Rozdział 8. Termodynamika. Para wodna jako czynnik termodynamiczny – Iwona Sitkiewicz ... 125
Rozdział 9. Termodynamika. Przemiany termodynamiczne pary wodnej – Iwona Sitkiewicz ... 150
Rozdział 10. Termodynamika powietrza wilgotnego – Ewa Domian ... 176
Rozdział 11. Termodynamika obiegów chłodniczych – Hanna Kowalska ... 206
Rozdział 12. Bilans masy i energii – Magdalena Dadan, Ewa Gondek ... 230
Rozdział 13. Badanie pompy wirowej – Agata Marzec ... 262
Rozdział 14. Badanie wentylatorów – Dariusz Piotrowski ... 281
Rozdział 15. Badanie urządzenia chłodniczego – Hanna Kowalska ... 299
Fragmenty
 
Osoby zainteresowane tą pozycją kupowały również:
więcej
Zobacz także
Podstawy dietetyki
Obsługa konsumenta w gastronomii i cateringu
Higiena produkcji żywności
Podstawy biooceny żywności
Dietoterapia 1
Opakowania i pakowanie żywności. Wybrane zagadnienia
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego
Podobne
Wybrane zagadnienia ekologiczne
cena 30,00 zł
do koszyka
Wybrane zagadnienia z finansów

Wybrane zagadnienia z finansówpropozycja

ISBN: 83-7244-759-4
,
oprawa miękka
cena 45,00 zł
Wybrane zagadnienia z analizy żywności

Wybrane zagadnienia z analizy żywnościpropozycja

ISBN: 978-83-7583-164-4
,
oprawa miękka
cena 35,00 zł
Wybrane zagadnienia wytrzymałości materiałów

Wybrane zagadnienia wytrzymałości materiałówpropozycja

ISBN: 83-7244-606-7
,
stron: 156
,
oprawa miękka
cena 15,00 zł
Wybrane zagadnienia z mikrobiologii żywności

Wybrane zagadnienia z mikrobiologii żywności

ISBN: 978-83-7583-190-0
,
oprawa miękka
cena 25,00 zł
Opodatkowanie przedsiębiorstw - wybrane zagadnienia

Opodatkowanie przedsiębiorstw - wybrane zagadnieniapropozycja

ISBN: 978-83-7583-388-1
,
stron: 208
,
oprawa miękka
cena 30,00 zł
Ergonomia i ochrona pracy. Wybrane zagadnienia

Ergonomia i ochrona pracy. Wybrane zagadnienia

ISBN: 978-83-7583-513-7
,
stron: 192
,
oprawa miękka
cena 25,00 zł
Biologia roślin ozdobnych. Wybrane zagadnienia

Biologia roślin ozdobnych. Wybrane zagadnieniapropozycja

ISBN: 978-83-7583-656-1
,
stron: 268
,
oprawa miękka
cena 35,00 zł
Opakowania i pakowanie żywności. Wybrane zagadnienia

Opakowania i pakowanie żywności. Wybrane zagadnieniapropozycja

ISBN: 978-83-7583-659-2
,
stron: 212
,
oprawa miękka
cena 28,00 zł
do koszyka
Wybrane zagadnienia obliczeniowe inżynierii żywności

Wybrane zagadnienia obliczeniowe inżynierii żywnościpropozycja

ISBN: 978-83-7583-412-3
,
stron: 496
,
oprawa miękka
cena 50,00 zł
do koszyka
Wybrane zagadnienia z ekonomiki przedsiębiorstw turystycznych
cena 20,00 zł
do koszyka
Wybrane zagadnienia z technologii przemysłu fermentacyjnego

Wybrane zagadnienia z technologii przemysłu fermentacyjnegopropozycja

ISBN: 978-83-7583-567-0
,
stron: 76
,
oprawa miękka
cena 15,00 zł
Ochrona konsumentów korzystających z usług - wybrane zagadnienia
cena 15,00 zł
do koszyka
NEWSLETTER
Aby otrzymywać informacje o nowościach i promocjach Wydawnictwa, wpisz się na listę:
>
WYDAWNICTWO
SZKOŁY GŁÓWNEJ GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO
W WARSZAWIE

ul. Nowoursynowska 166
02-787 Warszawa
(budynek nr 2 - stary Ursynów)

e-mail: wydawnictwo@sggw.pl

więcej »
opracowanie Prekursor